Cameron Graves Trio

 

Jazzscenen i Los Angeles fick ett enormt uppsving i samband med Kamasi Washingtons maffiga The Epic-album från 2015. Plötsligt riktades världens ögon åter mot den amerikanska västkusten och kollektivet West Coast Get Down (WCGD) – och det var inte bara de mest inbitna jazzentusiasterna som reagerade, även pop-, rock- och hiphoppubliken lyssnade uppmärksamt.

Pianotonerna de hörde på The Epic var mestadels signerade pianisten, kompositören och keyboardisten Cameron Graves – som också var en av de musiker som var med och startade West Coast Get Down.

Våren 2017 släppte Cameron Graves sitt första soloalbum: Planetary Prince. Kamasi Washington gästade på saxofon och de andra musikerna kommer också från WCGD. Här är det Graves pianospel som står i centrum för det sökande, experimenterande och uppfriskande jazzsoundet. Det är musik som flödar av energi och som bevisar att Los Angeles jazzscen har massor att ge.

Cameron Graves – keyboards
Mike Mitchell - trummor
Max Gerl - bas


PUBLICERAD: 20171110
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 11/4 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner