Bobo Stenson Trio

 

Releasekonsert för Bobo Stenson Trios nya album Contra la Indecisión!

En av svensk jazz stora världsstjärnor släppte i januari en efterlängtad skiva med sin trio. Albumet heter Contra la Indecisión - mot obeslutsamheten. Såväl i Sverige som utomlands är recensenterna lyriska - och Bobo Stenson Trios nya album hyllas som gruppens hittills bästa album.

Liksom tidigare utgår trion ifrån musik hämtade från olika källor. Bland spåren får vi höra en melodiös och romantisk komposition av den kubanske singersongwritern Silvio Rodriguez, en tolkning av Bartóks version av en slovakisk folksång, ett stycke från Mompous Cancons I Danses - och även Erik Saties Elégie finns med på albumet - såväl som originalkompositioner av Bobo Stenson och Anders Jormin.

Gruppens karaktär och identiteterna hos varje enskild musiker är tydligt, organiskt och logiskt integrerade. Stensons lyriska känsla, Jormins folkmusikinspirerade basspel och Jon Fälts gnistrande och mångfacetterade trumspel är framträdande. Det nya albumet är (liksom det senaste som släpptes 2012) producerat av Manfred Eicher på ECM och inspelat i Lugano.

Tre av Bobo Stenson Trios  senaste album har alla tilldelats det svenska Manifestpriset, några av skivorna har även grammisnominerats och fått OrkesterJournalens utmärkelse Gyllene Skivan. Contra la Indecisión har valts ut som ett av januari månads främsta europeiska jazzalbum av The European Jazz Network .

- Stensons, Jormins och Fälts intuitiva sampel och sound har en föregångare i Bill Evans Trio med Paul Motian och Scott LaFaro, men frågan är om någon annan pianotrio har tagit det till sådana här höjder. (Johannes Cornell, DN)

Bobo Stenson - piano
Anders Jormin - kontrabas
Jon Fält - trummor

Foto: Caterina di Perri / ECM Records


PUBLICERAD: 20180131
Tisdag 10/4 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 240/190/110 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet