Bird's Nest

Bebop när den är som bäst!
Den här nya sextetten har gått samman för att spela musik i gränslandet mellan swing och bebop av bland andra Bud Powell, Tadd Dameron och Don Byas. Intrikata och lekfulla låtar från tiden innan bebop blev studiematerial för doktorsavhandlingar. Sväng garanteras!

Om Dwayne Clemons, mångårigt aktiv i New York men sedan några år bosatt i Stockholm, skrev Sven Bjerstedt i Kristianstadsbladet: ”I Bud Powells ’Down with it’ briljerar Clemons----, offensivt och härligt stilriktigt. Genuint och briljant bebop-hantverk är detta, enkelt, ärligt och på fullaste allvar.”

Amanda Sedgwick har sedan flera år gjort sig ett namn som både solist, bandledare och kompositör på den svenska jazzscenen. OJ’s Leif Domnérus tyckte om henne att ”Det är alltid lika välgörande för själen att fångas av ett musikanteri som är påfallande äkta och okonstlat” ”Hon är kort och gott en strålande musikant.”

Alexander Brott pendlar mellan Stockholm och New York. I Sverige spelar han med bland andra Dwayne Clemons, Ulf Johansson Werre, Klas Lindquist. Även Alexander var Leif Domnérus förtjust i: "Tradition och skön förnyelse; Alexander Brott har ambitionen och gåvan... Som älskare av odödlig mainstreamjazz kan man inte annat än glädjas!"

Carl Orrje har sedan slutet av 80-talet varit flitigt anlitad både i Sverige och New York, bland andra av Maffy Falay, Bernt Rosengren, Krister Andersson, Rolf Ericsson, Avishai Cohen och Chris Potter. ”Hans flinka fingrar är verktyg genom vilka Orrje uttrycker skira känslor som sätter sig i hjärtats förmak.” (Mårten Hennéus, DN)

Björn Lundén har de senaste åren börjat synas alltmer på den svenska jazzscenen. Hans starka beat och känsla för traditionen har gjort honom till en populär sideman i Sverige och Köpenhamn.

Mattias Puttonen är en av landets mest anlitade trumslagare. Han spelar med Stockholm Swing All Stars och har, bland många andra, framträtt med Phil Woods, Ernie Watts, Chris Potter, Jon Faddis och Jan Lundgren Trio.

Dwayne Clemons trumpet,
Amanda Sedgwick altsax,
Alexander Brott, gitarr,
Carl Orrje, piano,
Björn Lundén, bas
Mattias Puttonen, trummor


PUBLICERAD: 20180613


Tisdag 2/10 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 220/170/100 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150