Billy Cobham Band

 

En av fusionsjazzens största återvänder till Fasching!

Billy Cobham hade redan en fast plats i musikhistorien när hans debutalbum Spectrum gick upp på Billboardlistans förstaplats för jazzalbum då det släpptes 1973. Då hade han redan hunnit med att både grunda Dreams och Mahavishnu Orchestra och att spela in Bitches Brew med Miles Davis.

Billy Cobham är alltsedan dess en av de allra största trummisarna inom jazzrock och fusion. Men han har knappast vilat på lagrarna – Billy Cobham fortsätter att pumpa ur sig vitala och frenetiska beats bakom sina trummor. Hans spelstil har rosats för en explosiv energi som samtidigt innehåller en stor dos exakt precision.

År 2017 bjuder Cobham både på klassiker ur den digra katalogen och nytt material som står sig utmärkt i sammanhanget. När han spelade live i London tidigare i år skrev Financial Times i en lyrisk recension att hans solon var ”fokuserade, fulla av finess och teknisk suveränitet”. Kort sagt något att se fram emot när han nu återvänder till Faschings scen!


Billy Cobham - trummor
Jean-Marie Ecay - gitarr
Camélia Ben Naceur - keyboards
Christian Galvez - bas
Junior Gill - oljefat


PUBLICERAD: 20171110
Måndag 5/2 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 450/400/250 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker