Bill Evans Petite Blonde II
"25 Anniversary Tour"

Feat. Dennis Chambers, Ulf Wakenius & Gary Grainger

 

Petite Blonde är speciellt för Bill Evans. Med detta projekt reste han till Europa som bandledare för allra första gången. Året var 1992 – och den liveskiva som spelades in under turnén är en omhuldad klenod för fusionälskare.

Nu är det dags för en ny sväng till Europa – med andra upplagan: Bill Evans Petite Blonde II. Trummisen Dennis Chambers var med redan första gången. Han sitter kvar på trumpallen även denna gång. Men de båda andra musikerna är nya – i sammanhanget. För ”nya” i bemärkelsen orutinerade kan man inte direkt kalla dem – gitarristen Ulf Wakenius och basisten Gary Grainger. Svenske Wakenius kräver ingen introduktion – han är en av Nordens mest erfarna jazzmusiker. Grainger har samarbetat med John Scofield och bildade tillsammans med Dennis Chambers funkbandet Graffiti.

Bandets ledare, Bill Evans, har spelat med några av jazzens största. Bland annat Miles Davis – som kallade Evans för ”en av de bästa musiker jag någonsin träffat”.

Petite Blonde-albumet från 1992 innehöll ballader som smäktande The Watcher och fusion-funk-praliner som Captain Brutis – allt levererat med elegans och teknisk briljans. Det finns ingen anledning att inte förvänta sig detsamma av Petite Blonde II.


Bill Evans - saxofon/sång
Ulf Wakenius - elgitarr
Gary Grainger - elbas
Dennis Chambers - trummor


PUBLICERAD: 20180108
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 5/5 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet