Bill Champlin / Frank Ådahl / Peter Friestedt

 

Efter en utsåld turné 2012 är Bill Champlin, Frank Ådahl och Peter Friestedt tillbaka för två kvällar i västkustsoulens tecken.

Bill Champlin medverkade i legendariska Chicago i över 25 år, samt grundade bandet Sons of Champlin. Champlin har skrivit Grammy-vinnande låtar för Earth Wind & Fire och George Benson, samt jobbat med otaliga artister som Elton John, The Doobie Brothers och Steve Lukather för att nämna några.

1990 vann brödraparet Edin-Ådahl Melodifestivalen med Som en vind och snart därefter fick Frank Ådahl erbjudandet att göra den svenska rösten till lejonet Simba i Disneys Lejonkungen. De senaste åren har Frank gjort fantastiska tolkningar av kända västkustlåtar med sin tonsäkra och svängiga röst. Gitarristen, producenten och artisten Peter Friestedt har släppt två kritikerrosade album, medverkat som studiomusiker tillsammans med David Foster och Fergie Frederiksen och turnerat världen över med Joseph Williams. Stefan Gunnarsson är vår egen west-coasthjälte, känd från Så ska det låta och sina samarbeten med Al Jarreau, Joseph Williams och Carola.


Bill Champlin – sång/orgel
Frank Ådahl – sång/slagverk
Peter Friestedt – gitarr
Stefan Gunnarsson – keyboards
Johan Granström – bas
Klas Anderhell – trummor


PUBLICERAD: 20180205
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 14/6 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150