Banda Black Rio

Hemma i Brasilien har de varit ett omtalat kultband ända sedan starten 1976. Bandets grundare och ledare Oberdan Magalhães och hans band blev tidigt stjärnorna i den politiskt orienterade Black Rio-rörelsen som protesterade mot militärdiktaturen och de rasistiska strukturerna i sjuttiotalets Brasilien. Gruppens andra album, Gafieira Universal från 1978, räknas än i dag som ett av de viktigaste jazz-funk-albumen någonsin från Brasilien.

Efter att Oberdan Magalhães tragiskt förolyckats i en bilolycka 1984 upplöstes bandet men deras tidiga skivor spreds internationellt av DJ:s som Gilles Peterson och Norman Jay under nittiotalet. År 2000 återbildades bandet – nu med Oberdan Magalhães son William Magalhães som ledare. Precis som tidigare vilar bandets uttryck på Black Rio-filosofin, funkigt-groovigt basspel, rika blåsarrangemang och rytmer i tydlig Samba de Gafieira-tradition!

William Magalhães – MD keyboard, piano och sång
Jeff Otto – trummor
Andre Vasconcellos, André da Silva – gitarr
Maucio Sarfatis - slagverk
Dayn virelles  – saxofon

Michael Jessen  – trombon

Jay Silver - trumpet


PUBLICERAD: 20181217
Torsdag 28/2 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 290/240 kr + serv.avg.
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150