Bahamadia  
med live band CHAMPION SOUND

Efter undergroundhiten Funk Vibe fick G.U.R.U. från Gangstarr upp ögonen för den unga Philadelphiatjejen Bahamadia. Året var 1993 och hon stod för något som liknande det som G.U.R.U själv kunde relatera till – välproducerad, elegant hiphop med genomarbetade texter som undvek de mest klischéfyllda ämnena som pengar, diamanter och framgång.

När sedan Bahamadia släppte debutalbumet Kollage tre år senare – 1996 – skapade hon modern hiphophistoria. Ebony Magazine skrev med anledning av albumets tjugoårsjubileum att Kollage fortfarande är ett av hiphopens starkaste ögonblick – och det är bara att hålla med.

Efter debuten gick Bahamadia vidare och samarbetade bland annat med Lauryn Hill, The Roots och Talib Kweli – för att nämna några. Idag är Bahamadia fullt upptagen med att spela in sitt fjärde studioalbum – som ska hete Here – en singel med samma namn finns ute och den lovar minst sagt gott.

Champion Sound är ett mästerligt liveband som tidigare turnerat med Smif-N-Wessun, Black Moon samt Diamond D.

Ta chansen att se en av hiphopens verkliga mästerrappare på Fasching med fullt liveband!!

 


PUBLICERAD: 20180806
Söndag 2/9 2018

VI ÖPPNAR: 19:00
På scen ca: 20:00
Pris: 220 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150