Arturo O’Farrill


Pianisten och bandledaren Arturo O’Farrill förvaltar sitt afro-kubanska arv och tar jazzen vidare till nya höjder. Som nittonåring började Arturo O’Farrill i Carla Bley Band. Han spelade under några år med detta inflytelserika band – år som också fick Arturo O’Farrill att bli tillräckligt säker för att kliva ut ur skuggan från sin far: Chico O’Farrill. I intervjuer har Arturo berättat om hur viktigt det var att inte bara föra den afro-kubanska jazzen vidare och att det var avgörande för honom att kliva utanför sin fars fotspår. Tiden med Carla Bley Band gjorde honom säkrare på sig själv – och fick honom att våga ta ut svängarna bakom pianot.

Efter att ha samarbetat med giganter som Dizzy Gillespie, Wynton Marsalis och
Harry Belafonte har Arturo O’Farrill återvänt till det han en gång undvek: sin pappas musik. På senaste albumet Familia Affair: Tribute to Bebo & Chico hyllar han och Chucho Valdes sina inflytelserika pappor (Bebo Valdes och Chico O’Farrill). Idag blandar Arturo afro-kubanska influenser med traditionell jazz och ett friare förhållningssätt till musiken – och resultatet är alltid ett medryckande groove.

Arturo O’Farrill -piano and leader
Adam O’Farrill - trumpet
Chad Lefkowitz-Brown - saxophone
Zack O’Farrill - drums
Boris Koslov - bass


PUBLICERAD: 20180326
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 16/8 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Faschings Vänner 280x150