Arild Andersen Trio: In-House Science

En legendarisk basist som inte behöver någon närmare presentation. Redan 1967 började han spela med Jan Garbarek och Jon Christensen, och även med Karin Krogh. På 70-talet spelade han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell m fl för att sedan på 80-talet starta sitt legendariska band Masqualero.

Men framför allt är han fast förankrad i nutiden, och hans stora spelglädje och kreativitet kombineras med en utsökt teknik.

Johan Scherwin på Lira skriver så här om projektet In-house science: "han kör lite walking bass på den straighta jazzens finslipade golv eller gjuter ett starkt fundament för de andra två att ta spjärn emot när han inte slungar sig upp i de översta registren och iklär sig solistrollen som en flyhänt cellist.Långa stunder blir de tre till en kropp med tre huvuden. Var och en är tydlig trots tätt växelbruk mellan solist- och komprollen och tillsammans drar eller snarare skjuter de på i samma riktning. Räcker detta som en kort beskrivning av en lysande, komplett platta?”

Arild Andersen - bas
Paolo Vinaccia - trummor
Tommy Smith - tenorsaxofon


PUBLICERAD: 20181023
Onsdag 6/2 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 250/200/120 kr + serviceavgift
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150