Arashi
Sakata/Berthling/Nilssen-Love

Musiken är improviserad och rik på kraft och energi. Dessa tre musiker är kända för sin explosivitet, uthållighet och förmåga att pusha sig själva och musiken förbi allsköns traditionella gränser. Frijazz blir inte mycket tyngre än såhär!

Trion debuterade på jazzfestivalen i Molde sommaren 2013 och gick in i studion bara dagar senare för att spela in plattan “Arashi-Storm”. 

Akira Sakata (JAP) –  altsax, klarinett, röst, Johan Berthling – kontrabas, Paal Nilssen-Love (NOR) – trummor, slagverk

Akira Sakata är ett toppnamn inom den japanska frijazzen och har ett rykte om sig att aldrig lämna scenen torr (!). Med pianisten Yosuke Yamashita och trumslagaren Takeo Moriyama har han turnerat över i stort sett hela världen. Med denna nya nordiska trio är han redo att bjuda Sverige på högkvalitativ japansk friform!

Johan Berthling är medlem i band som Angles 9, Nacka Forum, Sten Sandell Trio, Tape and Mats Gustafssons Fire!. Det känns riktigt att ranka Berthling som en av våra mest betydande jazzmusiker. Han är dessutom en av grundarna till viktiga indielabeln Häpna.

Paal Nilssen-Love är en av Norges mest aktiva trummisar, känd för sitt dynamiska spel. Han spelar frekvent med namn som Mats Gustafsson, Ken Vandermark, Peter Brötzmann och Terrie Ex.

 

 

 


PUBLICERAD: 20150209
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 19/5 2015
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter öppning. Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Föreningen Sveriges Jazzmusiker Följ oss på Facebook! 280x150