Anna Lundqvist Quintet

 

Anna Lundqvist Quintet släpper sin femte skiva MEWE och kommer till Fasching för att spela det nya materialet!

 

ALQ spelar musik av komponisten och vokalisten Anna Lundqvist. Nya skivan MEWE handlar om reflektion och relationer. Om vidgade vyer, frihet och självrannsakan. Här finns en dimension av surrealism, något eftertänksamt och en kärvhet som lämnar en känsla av både rastlöshet och något rofyllt.

Musiken på nya albumet är annorlunda uppbyggd jämfört med Annas tidigare material, till exempel är sången ordlös i samtliga kompositioner. Borta är det helt akustiska, välkända jazzsoundet - och skivan är helt instrumental. Gästmusiker, digitala och elektroniska element spetsar till kvintettens redan etablerade sound. Lundqvists kompositioner har utvecklats och har nu fler influenser än innan som exempelvis modern klassisk musik, konst- och barockmusik. Nu får alla musiker en del av strålkastarljuset och sången en mer kollektiv plats i ljudbilden. Anna Lundqvist tvättar bort traditioner och normer från begreppet vokaljazz och skapar något helt eget.

Fabian Kallerdahl - piano/keyboards
Mattias Grönroos - kontrabas
Jon-Erik Björänge - trummor
Björn Almgren - saxofoner
Anna Lundqvist - sång


PUBLICERAD: 20170620


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 7/11 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker