Andy Pfeiler

 

Brain Boogie är det helt nya soloalbumet från Nils Landgren Funk Unit-medlemmen Andy Pfeiler. Skivan är Andys femte i ordningen, och textmässigt ifrågasätter skivan vår samtid men är även en hyllning till funken.

Andy Pfeiler fortsätter att utveckla sitt sound och det nya materialet för tankarna till modern r&b samtidigt som en stark live-i-studion-känsla är uppenbar. Som vanligt är ljudbilden tydligt präglad av Pfeilers egen twist: här finns lite för mycket hjärta, hjärna och fötter - som albumtiteln antyder. Knarriga syntbasar, drivande gitarrspel, svängiga trummor, atmosfäriska samplingar och soulig sång.

– Jag har alltid tyckt om överraskningsmomentet i musik, och försöker tillämpa det på mina egna låtar och arrangemang. Jag vill också att varje nytt album ska vara något annorlunda än de tidigare. Det är en utmaning som är väldigt stimulerande, berättar Andy Pfeiler.

Andy Pfeiler är en av Sveriges mest efterfrågade live- och studiomusiker, så att hitta tid för egna projekt har inte alltid varit lätt. Den Stockholmsbaserade gitarristen och sångaren är aktuell som låtskrivare, gitarrist och sångare tillsammans med Nils Landgren Funk Unit som i juni 2017 släppte skivan Unbreakable. Han har också samproducerat den svenska soulkungen Kaahs nya EP, JUNGL och är under 2017 ute på omfattande världsturné med Funk Unit.

– Jag bestämde mig för att vara mer dogmatisk denna gång. På mina tidigare skivor har jag haft med många musiker som bidragit till helheten. Blåsarrangemang, keyboards och gitarrer i lager, körer och så vidare. Denna gång ville jag begränsa mig till att bara ha med två musiker förutom mig själv. En funk power trio. Det enda undantaget är låten Space Xpress där min dotter Astrid är den fjärde bidragande musikern som tillsammans med mig sjunger refrängerna.


Andy Pfeiler - leadsång/gitarr
Thobias Gabrielson - bas/kör
Tobias Tagesson - trummor
Petter Bergander - keyboards 


PUBLICERAD: 20170627
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 30/9 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150