An evening with Branford Marsalis

En världsstjärna i en klass för sig. Branford Marsalis är en av vår tids mest uppmärksammade saxofonister. Hans egen kvartett räknas till det internationella toppskiktet och som solist anlitas han flitigt i alla typer av sammanhang. Så, kom och njut av en fantastisk konsert med en av de mest innovativa och framåtblickande jazzensembler som går att frambringa idag!

Branford Marsalis - sax, Joey Calderazzo - piano, Eric Revis - bas, Justin Faulkner - trummor  

Trefaldig Grammyvinnare, Tonynominerad och NEA Jazz Master. Branford Marsalis "slog igenom" på 80-talet när han spelade med Art Blakey's Jazz Messengers och sin bror Wyntons kvintett. Han också också samarbetat med flera av jazzens tungviktare som Miles Davis, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock och Sonny Rollins. Under tidiga 90-talet agerade han kapellmästare för The Tonight Show with Jay Leno, han har gjort musik i flera filmer och varit programledare i radio!

Han är en av världens mest eftertraktade solister och har bland annat spelat tillsammans med ansedda orkestrar som New York Philharmonics, och symfonikerna i Chicago och Düsseldorf.

Förutom solist och upphovsman är Branford också skivbolagschef för den egna labeln Marsalis Music. På sitt eget bolag producerar han och ger ut sitt eget material, men Marsalis jobbar också med andra etablerade musiker och unga lovande talanger.

Konserten spelas i 1 längre set. 

http://youtu.be/4mFqKfsoMbY

http://youtu.be/6r_FPvSn0RY


PUBLICERAD: 20130601
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 10/7 2013
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter öppning. Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Föreningen Sveriges Jazzmusiker Följ oss på Facebook! 280x150