Ambrose Akinmusire

 

Med 2011 års When The Heart Emerges Glistening på klassiska Blue Note gjorde Ambrose Akinmusire inte bara en debut för ett stort skivbolag – han blev också ett namn på allas läppar. En kritiker i New York Times listade albumet som det årets bästa – och sedan har framgångarna fortsatt för den relativt unge trumpetaren och kompositören (född 1982).

Men det är med senaste albumet – ett imponerande livealbum som omfattar 16 spår – som han verkligen visar sina kvaliteter. Återigen ges den ut av Blue Note men det är inte det enda klassiska med detta album. Skivan är, som titeln antyder, inspelad på en ledgendarisk New York-klubb: A Rift in Decorum: Live at the Village Vanguard.

– Det kändes fint att spela in skivan där. Det var som om alla som spelat där tidigare omfamnade vårt sound, har Akinmusire sagt om inspelningstillfället.

Tillsammans med högst kompetenta bandmedlemmarna Sam Harris (piano), Harish Raghavan (bas) och Justin Brown (trummor) visar Ambrose Akinmusire exakt varför han är en av jazzens mest intressanta namn just nu. Ett spår som A Song To Exhale (Diver Song) är en av senare års vackraste jazzballader – medan Trumpet Sketch (Milky Pete) visar upp en mer avantgardistisk och expressiv sida.

Räkna med både det introverta och extroverta när Ambrose Akinmusire och hans band besöker Fasching.

 

Ambrose Akinmusire - trumpet
Sam Harris - piano

Harish Raghava - bas
Justin Brown – trummor


PUBLICERAD: 20170629
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 25/10 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker Faschings Vänner 280x150