Amanda Sedgwick QuintetSaxofonisten och kompositören har en bakgrund från både Sverige och USA och har lett många ensembler genom åren: Amanda Sedgwick har skapat sig ett namn i det svenska musiklivet som soloartist och som musiker i olika band under 20 år. Det har bland annat resulterat i soloskivor och medverkan i andra skivproduktioner med både svenska och amerikanska kollegor.

För fem år sedan bildades Amanda Sedgwick Quintet. Kvintetten består av stjärnskottet Leo Lindberg på piano, amerikanske trumpetaren Dwayne Clemons, basisten Kenji Rabson och trumslagaren Moussa Fadera. Tillsammans spelar de Amandas egna kompositioner liksom låtar ur den amerikanska jazzrepertoaren som ligger lite utanför mittfåran.

- Amanda Sedgwicks kompositioner har en smittande enkelhet och melodisk twist som biter sig kvar i hörselminnet långt efter det att soloinsatserna har tystnat. (Mikael Strömberg, Aftonbladet Kultur)

Dwayne Clemons - trumpet
Amanda Sedgwick - altsax
Leo Lindberg - piano
Kenji Rabson - bas
Moussa Fadera - trummor


PUBLICERAD: 20170627
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 20/9 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner Föreningen Sveriges Jazzmusiker