Alice Boman

Support: Albert af Ekenstam

 

Efter en tids exil är Alice Boman äntligen tillbaka med nya singeln Dreams från kommande album som släpps 2018.

Alice Bomans första EP Skisser (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. I juni 2013 var hennes låt Waiting den andra mest bloggade låten i världen.

EP II (2014) spelades delvis in i ett hus på landet (samma hus blev också startpunkten för det kommande albumet). Musikskribenter golvades inför hennes ärliga, avskalade musik. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. På Manifestgalan - indiebolagens Grammisgala - tilldelades hon år 2015 priset Årets kompositör.

Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human och Catfish. I Transparent var låten Waiting en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.

Tre år efter senaste EP:n är Alice äntligen tillbaka med ny musik. Först ut från kommande LP är singeln Dreams. Låten var den första hon skrev efter framgångarna med de första släppen.

- Det känns otroligt kul att släppa något nytt ifrån sig. Och lite läskigt. Men jag har längtat efter det här, att äntligen släppa taget och låta Dreams bli någon annans. Det känns extra fint att den kommer ut först eftersom det är den första låten jag skrev efter den förra EP:n.


PUBLICERAD: 20171024
Onsdag 21/2 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 230/180 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Till kalendariet