Alexander Lövmark

 

Alexander Lövmark är en av Skandinaviens mest intressanta jazzvokalister. En prisbelönt sångare och improvisatör inom den moderna jazzskolan, som ofta rör sig i gränslandet där jazz, soul och fusion möts. I somras vann han som förste svensk den prestigefyllda Shure Montreux Vocal Jazz Competition 2017 i Schweiz.

Lövmarks musik är en smältdegel av dynamiska grooves, detaljrika arrangemang och starka melodier. Influenser som Kurt Elling, Pat Metheny Group, Art Blakey and the Jazzmessengers och Allan Holdswoth I.O.U kan anas i hans musik men även vårt skandinaviska musikarv lyser igenom. Med en bakgrund som kontrabasist och numera pianist har han ett stadigt och säreget grepp om jazzens improvisatoriska element.  

I januari 2018 släpps Alexanders album ”Perfect Storm”, en fullängdare med uteslutande originalkompositioner signerade sångaren själv. Bandet gästas av den mycket uppmärksammade New York-baserade saxofonisten Melissa Aldana och skivan är producerad av Vanessa Liftig.

Med sig har Alexander Lövmark ett samspelt band beståendes av musiker från Malmö, Göteborg och Stockholm som alla har hörts vid flertalet tillfällen på Faschings scen.

- Som om Mel Tormé gick bärsärkagång, eller tänk er Johhny Rotten som jazzvokalist. (Bengt Eriksson, Lira)

Alexander Lövmark - sång
Per-Oscar Nilsson - gitarr
Cornelia Nilsson - trummor
Viktor Skokic - bas
Simon Westman - piano


PUBLICERAD: 20180105
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 10/5 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet