Al Foster Quintet

 

För sex år sedan var Al Foster en av de mästerliga musiker som hyllade Miles Davis på Fasching i Bitches Brew Beyond. Nu återvänder han som ledare för sin egen kvintett som bjuder på stilsäker och tajt jazz, stadigt förankrad i genrens mylla. Miles Davis har själv sagt om Foster att ”allt jag behövde av en trummis hade Al Foster”.

Foster ingick under en tretton år lång period i Miles Davis band. Men det är inte den enda storhet han spelat tillsammans med. Listan är lång, men några av de extra tunga namnen på den är bland andra Thelonious Monk, Sonny Rollins, Herbie Hancock, Chick Corea och Dexter Gordon.

Än idag fortsätter Al Foster att tänja gränser och utmana sin egen kreativitet och hela jazzens uttryck. Han är en magnifik trummis med ett helt eget personligt uttryck. Själv lärde han sig att spela trummor genom att lyssna på gamla Max Roach-inspelningar och kompa dem på sitt första trumset. Det fick han redan 1954.

Al Foster - trummor
Freddie Hendrix – trumpet
Mike DiRubbo – altsaxofon
Adam Birnbaum – piano
Doug Weiss - bas


PUBLICERAD: 20170529


Onsdag 2/8 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 300/250/150 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner