AFTERWORK: JESSES NEW ORLEANS BAND

 

Urjazzen i New Orleans var en brokig blandning av glädje och sorg, högt och lågt. För 100 år sen dansades det till valser, ragtime och schottis, one step och "popular songs of the day" i den nöjeslystna staden i Mississippideltat. Karibiska rytmer kryddade musiken och paraderande brassband drog till sig en svans av vilt dansande New Orleans-bor.

Om detta spelar och berättar Jesses New Orleans Band, samt om hur legenderna, med poetiskt klingande namn som Satchmo, Jelly Roll, King Oliver, Buddy Bolden, förvandlade dessa toner och rytmer till "jazz" - en unik amerikansk musik. Bandledaren Jesse Lindgren och hans medmusiker tar med oss till det syndiga Basin Street, kreolkvarteren Vieux Carré och till hjulångarna som förde den nya musiken uppför den stora floden.

Jesses New Orleans Band består av sju av Europas mest meriterade spelmän i genren med "den rätta känslan för feeling". De har levt med musiken sedan tonåren och spelat med legenderna i jazzens födelsestad.

Jens "Jesse" Lindgren - trombon/sång/bandledare
Ragnar Tretow - trumpet
Bengt "Bomull" Behmer - klarinett
Lars Tidholm - piano
Göran Stachewsky - gitarr
Tomas Ekström - bas
Sven "Penn" Stålberg - trummor


PUBLICERAD: 20170627


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 19/9 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner